Behandlingar & pris    

             

Kiropraktisk behandling:

Jul erbjudande under december Nybesök 580 kr ( ordinarie pris  680kr )

Återbesök 580kr                                       

                             

 

Från arbetsskador och felbelastning till idrottsskador och trauma.
Ryggvärk, skulderbladssmärta, spänningshuvudvärk, migrän, smärta i nacke, axlar, armbåge, händer, höft, knä eller fotled, är några av de olika typer av smärtproblematik som jag behandlar. Smärtan kan vara molande/huggande värk, stelhet, radierande/stålningssmärta, domningssymtom osv. Orsaken till smärtan är varierande och kan vara arbetsrelaterad problematik med överaktivitet och underaktivitet till idrottsskador och trauma.

Vad en kiropraktisbehandling innebär och hur  en behandling går till.

Första besöket hos mig tar ca 60 min och innerfattar nogrann anamnes då vi går igenom aktuell status och sjukdomshistoria, ni får även fylla i en hälsoundersökning. Efter det så påbörjas behandlingen med ett antal neurologiska, ortopediska och muskulära tester för att komma fram till rätt diagnos därefter påbörjas själva behandlingen. Behandlingen en kiropraktor utför kallas manipulationsbehandling eller kiropraktisk ledjustering. Syftet med de olika ledjusteringstekniker är att återställa den felaktiga funktionen i kroppens leder och att optimera nervsystemets funktion för att i slutändan förbättra kroppens egna läkningsförmåga. Ledjustering görs i de leder som har en minskad rörelsefunktion med en teknik som innebär en snabb impuls i den riktning som leden har en minskad rörelse i.

Behandlingen är smärtfri och patienterna upplever ofta en befrielse känsla när leden rör sig normalt igen. Det blir också en smärtlindring och en positiv påverkan samt bättre balans i de muskler som finns runt leden. Det som kan uppfattas som lite obehagligt är ett litet "knakljud" som hörs vid ledjusteringen. Detta är inget farligt utan det som låter är gasbubblor som bildas vid det ökade trycket i leden av den snabba impusen vid ledjusteringen.

Behandlingen avslutas vid behov med  enklare massage, stretch och rehabiliterings råd. Om det behövs så görs ett rehabiliteringsprogram till patienten som är individ anpassat för patientens behov och för förebyggande för framtida problematik.

En normal behandlingserie innerfattar 2-6 besök beroende på omfattning av smärtproblemen. Efter det så lägger man upp en uppföljningsplan med eventuell vidare kontrolll och behandling, detta är väldigt individuellt och bestämms mellan patienten och mig vid behov. Återbesöks behandlingen tar c.a 35-40 min

Arbetsmetoder.
Jag utför förutom kiropraktiska ledjusteringar även massage, triggerpunktsbehandling, TENS samt ger stretchråd och gör tränings- och rehabiliteringsprogram. Allt beroende på vad just du som enskild patient behöver

Hur mår jag efter behandlingen?
Att få lättare biverkningar efter en kiropraktiskbehandling är helt normalt. En trötthetskänsla i kroppen och en känsla som påminer om träningsvärk i muskler och ömhet runt de områden som har behandlas är inte ovanligt. Patienterna kan även få lättare huvudvärk i bland lite yrsel.En viss påverkan är allldså helt normalt men hur man mår är också självklart helt individuellt.Man kan också reagera lite mer om det är första gången du får behandling. Att rekomendera är att dricka extra med vatten efter behandling och att inte träna, en enklare skön promenad eller någon form av lätt rörelse går alldeles utmärkt.